Skocz do zawartości
  • Witamy na danloona.nl!

Witamy na danloona.nl, podobnie jak większość społeczności internetowych, musisz się zarejestrować, aby przeglądać lub publikować posty w naszej społeczności, ale nie martw się, jest to prosty i darmowy proces, który wymaga minimalnych informacji do rejestracji. Bądź częścią danloona.nl rejestrując się lub tworząc konto.

• Zakładaj nowe tematy i odpowiadaj na inne
    • Subskrybuj tematy i fora, aby otrzymywać aktualizacje e-mail
    • Uzyskaj własną stronę profilową i nawiązuj nowe znajomości
    • Wysyłaj osobiste wiadomości do innych użytkowników.

kefru

Nowe iPhone'y 17

Rekomendowane odpowiedzi

kefru

Hejka wam,

Jakie macie zdanie nt. nowych iPhone'ów 17? Podobają się wam zmiany jakie są z przecieków?

Czy skłania was coś z tych nowości do zmiany na nowy model? Z jakiego modelu byście się przesiadali (o ile) i dlaczego? A może rozważacie przesiąść się na Androida?

• Dobra robota 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Danloona

Ciężko się mi odnieść do tych nowych iPhone-ów, z jednej strony iPhone 17 Air ma być czymś nowym u Apple, ale czy potrzebnym i oczekiwanym przez aktualnych posiadaczy iPhone? Sam dywaguję czy zmiana na nowe iPhone-y, z 16 Pro zeszłorocznego będzie jakimś skokiem do przodu, 16 Pro nie był jakoś szczególnie rewolucyjny, mam wrażenie, że pod względem wykonania był nawet troszkę gorszy niż 15 Pro, chodzi mi o schodzącą farbę w modelu czarnym.

Co prawda Apple Watch 2 Ultra, w czarnym modelu też ma podobny problem ze ścierającą się farbą, nie wiem czy Apple to te zauważyło ale podobno iPhone 17 Pro ma być wykonany ponownie z aluminum wg. przecieków a tytan ma być zarezerwowany dla modelu iPhone 17 Air. 

Czas pokaże, wg. przecieków Apple ma mieć zaplanowany cykl wydawniczy i zmiany dla kolejny lat na poszczególne iPhone-y, ale nadal są to spekulacje, mowa tu o FaceID pod ekranem i inne tego typu usprawnienia, choćby rezygnacja z Dynamic Island, czy nawet podobno składany iPhone.

Podsumowując, raczej nie spodziewam się rewolucji przy iPhonie 17, aczkolwiek zastanawiam się czy ta wyspa aparatu naprawdę zostanie aż tak przedłużona, jeśli tak to o matku, niezły brzydal to będzie. :P  

• Dobra robota 1

Główny  | macOS Sequoia 15.6.1 | Mac Studio 2023 | Apple M2 Max  32GB RAM  | 1TB Apple Fabric |

Mobilka | macOS Sequoia 15.6.1 | MacBook Pro 14" 2023 | Apple M2 Pro  | 16GB RAM |  1TB Apple Fabric |

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kefru

Ja osobiście cieszę się, że zamieniłem pare miesięcy temu iPhone 13 na iPhone 16 Pro. Na podstawie przecieków, iP17 jest po prostu brzydki w mojej ocenie i nie rewolucyjny.

Niby jest ten Air, ale to raczej dla wąskiej grupy odbiorców, którzy będą musieli się pogodzić na kompromisy choćby w postaci mniejszej baterii. Ja osobiście nie widzę sensu, żeby pchać się w cieńszy telefon, kiedy minusów jest zbyt wiele. 

12 godzin temu, Danloona napisał:

16 Pro nie był jakoś szczególnie rewolucyjny, mam wrażenie, że pod względem wykonania był nawet troszkę gorszy niż 15 Pro, chodzi mi o schodzącą farbę w modelu czarnym.

Też mam czarny model, ale to czy się ściera farba z obudowy to nie widzę, bo mam go jak każdy w etui :D Wydaje mi się, że bardziej się porty i głośniki brudzą względem iPhone 13.

• Dobra robota 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi